Sonicwall E-Mail Security



28Temmuz2016

Sonicwall E-Mail Security

Alternatif bir E-mail Security

Bu makale de sizlere pekte bilinmeyen ama gayet başarılı olan bir E-Mail security yazılımından bahsedeceğim, Exchange kurulumu kararı ile birlikte firmalar aynı zamanda bir spam programı da bakmaya başlar işte bu noktada size fazla bir maliyet çıkarmadan işinize yarayacağını düşündüğüm bir yazılım. Bu makalemizde size Sonicwall E-mail security yazılımını Vmware üzerinde nasıl aktif hale getireceğinizi ve birkaç özelliğini anlatmaya çalışacağım.

 

Öncelikle Sonicwall E-mail security virtual apliance'ı vmware üzerinde sanal olarak kurup, kullanabilirsiniz. Bunun için öncelikle www.mysonicwall.com adresinden Sonicwall E-mail security virtual apliance'ı indirmeniz gerekiyor. İndirme işleminizi bitirdikten sonra dosyamızı erişebileceğimiz bir noktaya attık ve kuruluma başladık.

 

 

image001

 

 

Resimde görüldüğü üzere File ve Deploy OVF Template diyerek başlıyoruz.

 

 

image002

 


www.mysonicwall.com adresinden indirmiş olduğumuz templatemizi gösteriyoruz ve Next diyoruz.

 

 

image003

 

 

OVF templatimiz hakkında bilgilerimizi görüyoruz ve Next diyoruz.

 

 

image004

 


Sözleşmemizi Accept diyerek kabul ediyoruz ve Next diyoruz.

 

 

image005

 

 

Sanal makinamıza bir isim veriyoruz ben yukarıda gördüğünüze üzere Email Sec spam verdim.

 

 

image006

 

 

Hangi sunucu üzerine kuracağımızı seçiyoruz ve Next diyoruz.

 

 

image007

 


Sanal makinemizin duracağı depolama alanını belirliyoruz ve Next diyoruz.

 

 

image008

 


Sanal diskimizin formatını belirledikten sonra Next diyoruz.

 

 

image009

 

 

Finish diyerek kurulumu sonlandırıyoruz.

 

Vmware üzerine sanal makinemizi ekledik, Sonicwall E-mail security virtual apliance default Ip adresi ve kullanıcı bilgileri aşağıda ki gibi, Sanal makinanızı başlattıktan sonra aynı bloktan bir IP adresi ile browser üzerinden uygulamanın ara yüzünü görüntüleyip gerekli ayarları yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Default IP adresi : 192.168.168.169

Default Kullanıcı Adı : admin

Default Parolası : Password

 

Tabi Networkünüz de bu şekilde bir IP yoksa bağlanamayabilirsiniz ve makineleriniz IP adreslerini de değiştirmek istemiyorsanız sanal makinenize vmware üzerinden console diyerek, komut ekranında aşağıdaki komutlar ile default IP, DNS ve Gateway değiştirebilirsiniz.

 

1.       IP adresi için

interface eth0 <IP Address> <Subnet Mask>

2.       DNS için

dns --nameserver <DNS IP>

3.       Gateway için

route --add default --destination <gateway IP>

 

Gerekli değişiklikleri de yaptıysanız Browser’ımızı açalım ve Sonicwall E-mail security virtual apliance ile tanışalım.

 

Browser’ımızı açıyoruz ve vermiş olduğumuz Ip adresini giriyoruz. IP adresimizi girdikten sonra aşağıdaki ekran ile karşılaşıyoruz.

 

 

image010

 

 

Kullanıcı adı ve parolamızı giriyoruz ve Log In diyoruz. Şimdi yazılım üzerinde tahmin edeceğiniz gibi çok fazla ayrıntı var hepsini burada anlatamayacağım için öncelikli olarak birkaç ekrandan bahsedeyim ve kurup denemenizi tavsiye edeyim.

 

 

image011

 

 

System sekmesi altında License Management altında lisans bilgilerinizi görebilirsiniz. Gerekli lisanslamalar ile Sonicwall E-mail security’i ETRN ve Mail arşivleme için de kullanabilirsiniz.

 

 

image012

 

 

Yine system sekmesi altındaki administration kısmından kullanıcı adı ve parolanızı değiştirebilirsiniz.

 

 

image013

 

 

Mail trafiğinizi Sonicwall üzerinden yapmak için gerekli işlemleri yine System sekmesi altında bulunan Host Configuration kısmından yapabilirsiniz. Yazılımın konfigürasyonu çok kolay, Hostname kısmında resimde gördüğünüz şekilde domain adınızı yazıyorsunuz. Date & Time settings kısmından zaman ayarlarınızı yapıyorsunuz ve NTP settings kısmına da kullanmakta olduğunuz NTP Serverlarınızı giriyorsunuz. Son olarak Apply Changes diyerek değişiklikleri kaydediyoruz.

 

 

image014

 

 

Aynı ekranda aşağı indiğiniz de Network settings kısmından network ayarlarınızı yapabilirsiniz.

 

 

image015

 

 

Anti-Spam, Anti-Phishing menüsü altından Address Books kısmına geldiğinizde Block ve allow menülerinden yasaklamak yada izin vermek istediğiniz domain ve mail adreslerini belirleyebilirsiniz.

 

 

image016

 

 

Yine aynı menü altında Anti-Spam Aggressiveness kısmında ise Anti spam uygulamanızın Agresiflik derecesini ayarlayabilirsiniz.

 

 

image017

 

 

Yine aynı ekranda Languages kısmına tıkladığınız da yukarıda gördüğünüz üzere isterseniz bana şu dillerden mail gelmesin ya da gelsin şeklinde kısıtlamalar verebilirsiniz.

 

 

image018

 

 

Auditing kısmından tüm maillerinizi görebilirsiniz. İlk tıkladığınız da simple search mode geliyor fakat sağ tarafta gördüğünüz Advanced view butonuna tıklayarak filtrelerinizi genişletebilirsiniz.

 

 

image019

 

 

Policy & Compliance menüsü altında Complaince module ve Dictionaries tıkladığınızda Standart birkaç sözlük geliyor ve bu sözlüklerdeki kelimelere göre policyler uygulayabilir ya da siz kendi belirleyeceğiniz kelimler için bir sözlük oluşturabilirsiniz.

 

 

image020

 

 

Junk Box kısmından Spam maillerinizi görebilirsiniz. Filtreleme mantığı tüm menülerde aynı. Uygulamanın spam dışında bir de Likely spam olarak algıladığı mailler var, bu kısmın agresiflik derecesini iyi ayarlamanız gerekiyor yoksa normal mailleriniz de Likely kısmında kalabiliyor. Bir de bahsetmeden geçmek istemedim uygulama ekranındaki sütunları genişletemiyorsunuz. Fakat sütuna sığmayan kısmın üzerine geldiğinizde bir popup açılarak size o kısmı gösteriyor ama bunu kısa sürede çözeceklerini düşünüyorum.

 

 

image021

Yorumlar

Yorum bulunamadı.

Bir Yorum Yazın