Backup Exec 2014 Kurulumu



08Haziran2016

Backup Exec 2014 Kurulumu

Bir önceki “Backup Exec 2014 Kurulum Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler” makalemizde kurulum öncesi dikkat edilmesi gereken hususlara değinmiştik.

Kuruluma başlamak için kurulum medyasındaki “browser.exe” yi  çalıştırınız.  Karşımıza gelen pencereden kurulum dilini seçiyoruz. Türkçe dil desteği bulunmamaktadır.

02

Installation sekmesinden, “Backup Exec > İnstall” butonu ile kurulum işlemini başlatıyoruz.

03

Lisans sözleşmesinin kabul edip “Next” ile devam ediyoruz.

04

Detaylı kurulum için “Custom Installation” kısmını seçip “Next” ile devam ediyoruz.

05

Ağ üzerinde, uzak bir sunucuya (Backup Exec yönetim konsolu, Servisler, Agent ve Options) kurulum planlıyorsanız “Remote Installation” kısmını seçmelisiniz. Biz yerel olarak kurulum yapacağımız için “Local Installation” kısmını seçip “Next” ile devam ediyoruz.

Install Remote Administration Console only : Uzaktan Backup Exec sunucusunu yönetmek için sadece yönetim konsolu kurulur.

06

Ortam gereksinimleri kontrol edildi. Bir takım uyarılar verildi. Bu uyarılar kurulum esnasında göz ardı edilebilir. Eğer bir hata varsa, hata giderilene kadar kuruluma devam edilemez.

07

Lisanslama ekranında, satın almış olduğunuz ürün lisanslarınızın seri numarası girebilirsiniz  ya da import symantec license file kısmından .slf dosyalarınızı tanıtabilirsiniz.

Aşağıdaki ekranda görüleceği üzere, ürün lisansı (N/A) ve bakım lisansı girilmiş durumdadır. Ürün lisanslarında end date kısmında N/A yazmaktadır. Bakım lisanslarında ise bakım anlaşmasının sona ereceği tarih bilgisi yer almaktadır.

08

Açılır menüden Backup Exec 2014 lisansını seçiyoruz.  Backup Exec sunucusunda kurmayı planladığımız Agent seçimini yaptıktan sonra “Next” ile devam ediyoruz.

09

Lisanslama modeline uygun olarak, Agent ve Options kısımları otomatik olarak seçili duruma gelir. İlk kurulumda diğer özellikler için lisansınız olmasa bile 60 gün boyunca bu özellikleri kullanabilirsiniz.

10

Bu kısımda herhangi bir değişiklik yapmadan “Next” ile devam ediyoruz.

11

Kurulumun yapılacağı dizin bilgisini görmekteyiz. Herhangi bir değişiklik yapmadan “Next” ile devam ediyoruz.

12

Backup Exec servislerinin çalışabilmesi için bir kullanıcı bilgisi girmeliyiz. Bu kullanıcı, backup exec sunucusu üzerinde yerel yönetim haklarına sahip olmalıdır. Parolası geçerliliğini yitirmemelidir. Aynı zamanda aşağıdaki haklara da sahip olmalıdır.

• Log on as a service

• Logon as a batch job

Daha detaylı bilgi için : https://www.veritas.com/support/en_US/article.TECH36718

13

Symantec, varsayılan olarak seçili durumda olan “local SQL Express” kurulumunu önermektedir. Bu sayede Backup Exec yazılımı kendi veritabanının bakımını, periyodik olarak tekrarlanarak yapabilecektir.

14

Ortamınızda bir teyp kütüphanesi kullanıyorsanız driver’ları kurmalısınız. Backup exec kurulumunu Windows server 2012 platformu üzerinde yapıyor olsaydık bu ekran ile karşılaşmayacaktık. Windows server 2012 üzerinde driver’lar otomatik tanıtılmış durumdadır.

19

Kurulum için yaptığımız ayarları inceledikten sonra “Install” butonu gerekli bileşenlerin kurulumunu başlatıyoruz.

15

Kurulum  ile birlikte aşağıdaki bileşenlerde beraberinde kurulur.

• Symantec LiveUpdate
• Microsoft XML Core Services (MSXML) 6.0
• Microsoft Report Viewer 2010 SP1
• Microsoft .NET Framework 4
• Microsoft SQL Server 2008 R2 Express with SP2
• Microsoft Visual C++ 2005 Service Pack 1 Redistributable Package MFC Security Update
• Microsoft Visual C++ 2008 Service Pack 1 Redistributable Package MFC Security Update
• Microsoft Visual C++ 2010 Service Pack 1 Redistributable Package MFC Security Update
• Microsoft Visual C++ 2012 Redistributable Package

16

Kurulum işlemini “Finish” ile tamamlıyoruz. Güncelleme varsa yapılacak ve ardından sistem yeniden başlatılacak.

17Kurulum ve yazılım ile ilgili bildirimlerde bulunabilirsiniz ya da “Skip the survey and finish the installtion” kısmını işaretleyerek geçebilirsiniz.

18


Yorumlar

Yorum bulunamadı.

Bir Yorum Yazın